دیدار فعالان رسانه ای با ریاست المصطفی خراسان، در نشستی که به همت فعالان رسانهای و با دعوت از ریاست جامعه المصطفی خراسان در محل اتاق جلسات برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین دکتر سعیدی فاضل، ریاست نمایندگی خراسان، در جمع فعالان رسانهای حضور یافت و سخنانی حائز اهمیت را مطرح کرد.
وی در ابتدای این نشست تأکید کرد که رسانه باید نقش محوری و کلیدی در فرآیند تمدنسازی و ترویج ارزشهای دینی ایفا کند. دکتر سعیدی فاضل بر اهمیت شبکهسازی و ایجاد تشکیلات رسانهای بهمنظور مقابله با چالشهای فرهنگی دنیای امروز تأکید کرد و گفت: “در جهان امروز، رسانه یکی از اصلیترین ابزارهای مواجهه تمدنی است و باید بهعنوان عنصری اساسی در معرفی و تبیین ارزشهای اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.”
در ادامه، وی تصریح کرد که برای دستیابی به تأثیرگذاری بیشتر در عرصه رسانه دینی، لازم است نگاهی جدیتر به نظریهپردازی در این حوزه داشته باشیم. او بر ضرورت توسعه نظریات رسانهای با رویکرد دینی تأکید کرد و افزود: “این اقدام میتواند الگویی متناسب با نیازهای جامعه اسلامی ارائه دهد و تبیین دقیق مفاهیم دینی در رسانه، عمق و غنای فرهنگی جامعه را افزایش میدهد.”
دکتر سعیدی فاضل به نقش شبکهسازی در فعالیتهای رسانهای اشاره کرد و گفت: “ما به یک شبکه منسجم برای طلاب و نخبگان فعال در عرصه رسانه نیاز داریم تا بتوانیم فعالیتهای رسانهای را بهصورت هماهنگ و در راستای اهداف تمدنسازی هدایت کنیم.”
وی همچنین به ضرورت تربیت مربیان رسانهای پرداخت و افزود: “ارتقای سطح دانش و بینش رسانهای در جامعه، نیازمند تربیت مربیان سواد رسانهای است. هدف از این تربیتها، ترویج نگرشی مثبت و هدفمند در مواجهه با رسانهها خواهد بود.”
حجتالاسلام والمسلمین سعیدی فاضل همچنین بر اهمیت سینما بهعنوان ابزاری مؤثر در فرآیند تمدنسازی تأکید کرد و گفت: “سینما ویژگیهای منحصر به فردی دارد که آن را از سایر رسانهها متمایز میکند و تأثیر عمیقی در شکلدهی به فرهنگ و تمدن دارد. باید با رویکرد دینی و بومی از این ابزار بهرهبرداری کرد. در این راستا، تدوین الگوهای نقد فیلم و انیمیشن با رویکرد دینی و فلسفی ضروری است.”
در پایان، وی بر لزوم برگزاری جشنوارههای رسانهای برای طلاب تأکید کرد و گفت: “برگزاری جشنوارههای سالانه با موضوعات تخصصی میتواند به معرفی و حمایت از آثار فاخر و برجسته رسانهای کمک کند و زمینهساز ایجاد تشکیلات منسجم رسانهای در جامعه المصطفی باشد.”
مدیریت انجمن فرهنگی رسانهای «تبلور اندیشه» که یکی از دعوتشدگان به این نشست بود، در پایان سخنان دکتر سعیدی فاضل، بیان کرد: “با توجه به وجود دانشآموختگان مرکز تخصصی مهارتآموزی بیان و نیازمندیهای رسانهای موجود در جامعه المصطفی، باید توجه ویژهای به این موضوع شود تا توانمندیهای این دانشآموختگان در عرصه رسانه به بهترین نحو به کار گرفته شود.”